Stevig in de wereld

voor jongeren van 11-15 jaar

Praktische info

Wil je dat je kind?

  • Zichzelf nog beter leert kennen?
  • Zich beter in zijn of haar vel voelt?
  • Inzicht krijgt in zijn of haar mogelijkheden en krachten?
  • Zichtzelf liever leert zien [zelfliefde] en accepteren [zelfacceptatie]?
  • Op een gezonde manier leert opkomen voor zichtzelf?
  • Werkt aan zijn emotionele weerbaarheid en veerkracht?
  • Terug in verbinding komt met zichzelf, terug leert voelen en op een helpende manier leert omgaan met deze emoties?
  • Sociale vaardigheden traint in groep?

Voor wie?

Jongeren van 11-15 jaar

Wanneer?

Donderdagen na school van 16u-18u

12, 19, 26 oktober

9, 16, 23 november

Wat houdt dit groepsaanbod in?

Het is een emotionele en sociale vaardigheidstraining: Samen met een klein groepje jongeren gaan we op zoek naar wie ze zijn. Ze zullen zichzelf beter leren kennen en zich bewust worden van hun eigen krachten en mogelijkheden. Deze kunnen hen helpen om om te gaan met lastige dingen die wel eens op ons pad komen. We willen in dit aanbod ook hun emotionele weerbaarheid vergroten, werken aan veerkracht en hen meer in verbinding met zichzelf en anderen brengen. We willen jongeren opnieuw dichtbij zichzelf brengen. We willen jongeren ertoe aanzetten zichzelf graag te zien, zichzelf uit te drukken en gezonde manieren aanleren om om te gaan met hun emoties. Kortom: we willen jongeren mee ondersteunen om stevig in de wereld te gaan staan.

We gebruiken hiervoor psychologische, lichaamsgerichte en creatieve tools die we flexibel inzetten. We stemmen ons steeds af op de jongeren en de groep voor ons.

Door wie?

Alien Hoorelbeke (Klinisch orthopedagoog, psychotherapeut, eerstelijnspsychologische zorg) Kristien Bols (Ervaringsgerichte counselor)

Waar?

Dreefstraat 6A, 3540 Herk-de-Stad

Prijs?

De werkelijke kostprijs (los van het remgeld) bedraagt 480 euro. Het persoonlijk aandeel voor de cliƫnt is 18 euro. Dit groepsaanbod valt binnen het project eerstelijnspsychologische zorg. We rekenen een waarborg van 60 euro aan. Dit om te waarborgen dat iedereen die zich engangeert om aanwezig te zijn op elke sessie [uitgezonderd van ziekte]. De betaling wordt na de eerste groepsessie in orde gemaakt.

Aanmelden groepsaanbod